De Bieb bij de zomerschool Amstelveen

Gepubliceerd op: 22 juli 2021 14:51

Maandagochtend ging de zomerschool Amstelveen van start. Samen met andere lokale sport- en culturele instellingen geeft de Bibliotheek creatieve workshops en lessen aan basisschoolleerlingen.

Initiatief van Gemeente Amstelveen

De zomerschool is een initiatief van de gemeente Amstelveen voor basisschoolleerlingen die door de coronamaatregelen en hun thuissituatie onderwijs hebben gemist of te weinig profijt hebben gehad van het online-onderwijs. In fel gekleurde zomerschool T-shirts gingen bijna driehonderd kinderen uit groepen 3 t/m 8 van start. Basisscholen de Omnibus, de Horizon en de Westwijzer ontvingen leerkrachten en kinderen van hun eigen en andere scholen voor een zinvol lesprogramma met veel ruimte voor plezier en uitstapjes.

Ik vind het heerlijk om te zien hoe enthousiast en gemotiveerd de kinderen er vanochtend bijzitten. Ze hebben er zin in! Dat snap ik wel, want het programma biedt, naast taal en rekenen, veel ruimte voor sport, spel, cultuur en uitstapjes. Dat maakt de zomerschool niet alleen zinvol maar ook heel erg leuk!

— Wethouder onderwijs Frank Berkhout op de eerste zomerschooldag

Creatieve workshops vanuit de Bibliotheek

Ook de Bibliotheek helpt mee aan de zomerschool in Amstelveen. We geven creatieve en leerzame workshops aan kinderen over onder andere po√ęzie en programmeren en leren kinderen hoe ze een stopmotion video of escape room kunnen maken. Deze workshops kunnen kinderen ook volgen op woensdag- en zaterdagmiddagen in de Maakplaats in de Bibliotheek.

Ook andere lokale sport- en culturele organisaties, zoals Amstelveen Sport en Platform C, organiseren lessen voor de leerlingen. Als Bibliotheek vinden wij het belangrijk om ons in te zetten voor deze leerlingen en extra lessen aan te bieden na een jaar met veel gemist onderwijs.

De zomerschool vindt plaats van 19 juli tot en met 30 juli.