10 miljoenste e-book

Gepubliceerd op: 27 juni 2018 13:56

Een bijzondere mijlpaal voor de online Bibliotheek: de uitlening van het 10 miljoenste e-book. Daarbij inspireert de online Bibliotheek inmiddels steeds meer mensen om ook eens een ‘ander’ boek te kiezen.

Collectie van 20.000 e-books

De Bibliotheek begon in 2014 met het uitlenen van e-books. Naast het aantal uitleningen groeide ook de collectie. Bibliotheekleden kunnen in de online Bibliotheek intussen kiezen uit meer dan 20.000 e-books. Van thrillers tot chicklit, van literatuur tot kookboeken: bij de online Bibliotheek vinden lezers altijd en overal een boek dat bij hen past.

E-bookspanel inspireert

Behalve mensen stimuleren om te lezen, wil de online Bibliotheek lezers inspireren om eens een ander boek dan normaal te kiezen. Sinds kort helpt het e-bookspanel daarbij. Elke week tipt een panellid een persoonlijke favoriet of een verborgen parel uit de collectie. Zo ontdekken lezers boeken die ze anders misschien over het hoofd zouden zien.

De online Bibliotheek is onderdeel van de KB | Nationale bibliotheek.

Gebruik e-books in 2017

Klik op de afbeelding hieronder voor de belangrijkste cijfers over het gebruik van e-books in Nederland via de Bibliotheek.

Bekijk de details