De Bibliotheek & corona

Welkom in de Bibliotheek

De Bibliotheek is per 4 september 2021 weer langer geopend. Bekijk het nieuwsbericht voor de wijzigingen.

Je kunt alle faciliteiten van de Bibliotheek gebruiken. Wil je komen werken, studeren of lezen in de Bibliotheek? Dan vragen we je om van te voren of ter plekke een werkplek te reserveren.

We willen je bibliotheekbezoek zo veilig mogelijk houden. Help je mee? Houd voldoende afstand en blijf thuis bij gezondheidsklachten.

Vraag & Antwoord

Moet ik een mondkapje dragen in de Bibliotheek?

Nee, vanaf zaterdag 26 juni is het niet meer verplicht om een mondkapje te dragen in de Bibliotheek.

Kan ik zelf boeken uitzoeken in de Bibliotheek?

Het is weer mogelijk om zelf boeken te komen uitzoeken in de Bibliotheek. Van tevoren boeken reserveren blijft natuurlijk ook mogelijk. We leggen hier uit hoe dat werkt. Wij zetten de titel(s) voor je klaar. Zodra je een afhaalbericht hebt gekregen, kan je de materialen ophalen tijdens onze openingstijden.

Kan ik werken, studeren of verblijven in de Bibliotheek?

Jazeker. Om te werken, studeren, lezen of gebruik te maken van de computer is het reserveren van een werkplek verplicht. Een werkplek reserveren kan hier.

Kan ik printen en kopiëren in de Bibliotheek?

Het is mogelijk om te printen en te kopiëren. Bekijk hier hoe dit werkt, zodat je dit zelfstandig kunt doen.

Organiseren jullie activiteiten?

Ja, we organiseren activiteiten voor jong en oud en houden daarbij de coronaregels in acht. Het is niet nodig om te testen voor toegang. Houd de agenda in de gaten voor het actuele programma.

Moet ik me registreren als ik de Bibliotheek bezoek?

De Rijksoverheid stelt registratie aan bezoekers die in de bibliotheek willen verblijven verplicht, zodat bron- en contactonderzoek bij een coronauitbraak kan worden uitgevoerd. Als je een boek komt lenen, hoef je je niet te registreren.

Kom je om te verblijven? Dan moet je een plekje reserveren en geef je zo toestemming aan de GGD om gegevens te gebruiken bij eventueel bron- en contactonderzoek. Er is ook plek voor een spontaan bezoek. Op deze plekken liggen formulieren, waarop je je gegevens kunt achterlaten voor bron- en contactonderzoek.

Ik kan niet naar de Bibliotheek komen. Brengen jullie ook boeken thuis?

Wij hebben een Boek-aan-Huis-service, speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn. Ook als je een kwetsbare gezondheid hebt, mag je hier gebruik van maken. Lees meer

Heb je een andere vraag?

Neem dan contact op met onze klantenservice.
We proberen je zo snel mogelijk verder te helpen.