De Bibliotheek & corona

Wat is er op dit moment mogelijk in de Bibliotheek?

De Bibliotheek is geopend met aangepaste openingstijden. Kom gerust bij ons langs!

• Je mag boeken uitzoeken. Van tevoren boeken reserveren is ook mogelijk.
  • Om te verblijven (bijv. werken, studeren of lezen) in de Bibliotheek is een zitplaats reserveren verplicht. De koffieautomaat en de toiletten zijn te gebruiken.
  • Het is mogelijk om gebruik te maken van de computers en de printer
  • We organiseren weer activiteiten. Houd de agenda in de gaten voor ons actuele programma.

We willen je bibliotheekbezoek zo veilig mogelijk houden. Help je mee? Houd voldoende afstand en blijf thuis bij gezondheidsklachten.

Vraag & Antwoord

Moet ik een mondkapje dragen in de Bibliotheek?

Nee, vanaf zaterdag 26 juni is het niet meer verplicht om een mondkapje te dragen in de Bibliotheek.

Kan ik op dit moment boeken uitzoeken?

Het is weer mogelijk om zelf boeken te komen uitzoeken in de Bibliotheek. Van tevoren boeken reserveren blijft natuurlijk ook mogelijk. We leggen hier uit hoe dat werkt. Wij zetten de titel(s) voor je klaar. Zodra je een afhaalbericht hebt gekregen, kan je de materialen ophalen tijdens onze openingstijden.

Kan ik werken, studeren of verblijven in de Bibliotheek?

Jazeker. Om te werken, studeren, lezen of gebruik te maken van de computer is het reserveren van een werkplek verplicht. Een werkplek reserveren kan hier.

Kan ik printen en kopiëren in de Bibliotheek?

Het is mogelijk om te printen en te kopiëren. Bekijk hier hoe dit werkt, zodat je dit zelfstandig kunt doen.

Organiseren jullie nog activiteiten?

We mogen we weer activiteiten organiseren. Houd de agenda in de gaten voor het actuele programma.

Moet ik me registreren als bezoeker?

De Rijksoverheid stelt registratie aan bezoekers die in de bibliotheek willen verblijven verplicht, zodat bron- en contactonderzoek bij een coronauitbraak kan worden uitgevoerd. Als je een boek komt lenen, hoef je je niet te registreren.

Kom je om te verblijven? Dan moet je een plekje reserveren en geef je zo toestemming aan de GGD om gegevens te gebruiken bij eventueel bron- en contactonderzoek. Er is ook plek voor een spontaan bezoek. Op deze plekken liggen formulieren, waarop je je gegevens kunt achterlaten voor bron- en contactonderzoek.

Waarom heeft de Bibliotheek aangepaste openingstijden?

De Bibliotheek werkt met vrijwilligers. Zij helpen ons om de vestigingen zoveel mogelijk open te houden. Aangezien veel vrijwilligers op leeftijd zijn, kan de Bibliotheek geen volledig beroep op hen doen. Daardoor zijn de openingstijden deze zomer nog beperkt. We willen de openingsuren graag weer uitbreiden en zullen dit ook doen wanneer we daarvoor de mogelijkheid zien.

Bekijk de huidige openingstijden.

Zijn er bezoekuren voor mensen met een kwetsbare gezondheid?

Ja, in alle vestigingen zijn we anderhalf uur per week extra open, speciaal voor ouderen en kwetsbare groepen. In Bibliotheek Stadsplein is ook de dementheek open. Lees hier meer

Ik kan niet naar de Bibliotheek komen. Brengen jullie ook boeken thuis?

Wij hebben een Boek-aan-Huis-service, speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn. Ook als je een kwetsbare gezondheid hebt, mag je hier gebruik van maken. Lees meer

Heb je een andere vraag?

Neem dan contact op met onze klantenservice.
We proberen je zo snel mogelijk verder te helpen.