De Bibliotheek & corona

Wat is er op dit moment mogelijk in de Bibliotheek?

• Lenen. Je mag zelf boeken uitzoeken. Van tevoren boeken reserveren is ook mogelijk.
  • Verblijven. Om te werken, studeren of lezen in de Bibliotheek is een zitplaats reserveren verplicht. De koffieautomaat en de toiletten zijn te gebruiken.
  • Zelfstandig printen en kopiëren
  • We organiseren weer kleinschalige activiteiten. Houd de agenda in de gaten voor ons actuele programma.

We willen je bibliotheekbezoek zo veilig mogelijk houden. Help je mee? Houd voldoende afstand, draag een mondkapje en blijf thuis bij gezondheidsklachten.

Vraag & Antwoord

Kan ik op dit moment boeken uitzoeken?

Het is weer mogelijk om zelf boeken te komen uitzoeken in de Bibliotheek. Wel vragen we je bij binnenkomst een gezondheidscheck te doen en jezelf te registreren.

Van tevoren boeken reserveren is ook mogelijk. We leggen hier uit hoe dat werkt. Wij zetten de titel(s) voor je klaar. Zodra je een afhaalbericht hebt gekregen, kan je de materialen ophalen tijdens onze openingstijden.

Kan ik werken, studeren of verblijven in de Bibliotheek?

Jazeker. Om te werken, studeren, lezen of gebruik te maken van de computer is het reserveren van een werkplek verplicht. Een werkplek reserveren kan hier.

Kan ik printen en kopiëren in de Bibliotheek?

Het is mogelijk om te printen en te kopiëren. Bekijk hier hoe dit werkt, zodat je dit zelfstandig kunt doen.

Organiseren jullie nog activiteiten?

We mogen we weer kleinschalige activiteiten organiseren. Het opstarten hiervan gaat in stapjes. Houd de agenda in de gaten voor het actuele programma.

Ik lees dat bezoekers zich moeten registreren, hoe werkt dat?

De Rijksoverheid stelt registratie verplicht, zodat bron- en contactonderzoek bij een coronauitbraak kan worden uitgevoerd.

Kom je om een boek te lenen? Dan kunnen we je achteraf om toestemming vragen het gebruik van je gegevens voor bron- en contactonderzoek.

Kom je om te verblijven? Dan moet je een plekje reserveren. Hiermee geef je je toestemming dat de GGD je gegevens kan gebruiken bij eventueel bron- en contactonderzoek.

Er zijn ook zitjes die je niet vooraf kunt reserveren. Op de plek ligt een formulier, waarop je je gegevens kunt achterlaten voor bron- en contactonderzoek.

Waarom heeft de Bibliotheek aangepaste openingstijden?

De Bibliotheek werkt met vrijwilligers. Zij helpen ons om de vestigingen zoveel mogelijk open te houden. Aangezien veel vrijwilligers op leeftijd zijn, kan de Bibliotheek geen volledig beroep op hen doen. Daardoor zijn de openingstijden beperkt. We willen de openingsuren graag weer uitbreiden en zullen dit ook doen wanneer we daarvoor de mogelijkheid zien.

Bekijk de huidige openingstijden.

Zijn er bezoekuren voor mensen met een kwetsbare gezondheid?

Ja, in alle vestigingen zijn we anderhalf uur per week extra open, speciaal voor ouderen en kwetsbare groepen. In Bibliotheek Stadsplein is ook de dementheek open. Lees hier meer

Ik kan niet naar de Bibliotheek komen. Brengen jullie ook boeken thuis?

Wij hebben een Boek-aan-Huis-service, speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn. Ook als je een kwetsbare gezondheid hebt, mag je hier gebruik van maken. Lees meer

Moet ik een mondkapje dragen in de Bibliotheek?

Ja, het dragen van een mondkapje is wettelijk verplicht.

Heb je een andere vraag?

Neem dan contact op met onze klantenservice.
We proberen je zo snel mogelijk verder te helpen.