De Bibliotheek & corona

Welkom in de Bibliotheek!

De Bibliotheek Amstelland is open met aangepaste openingstijden.

In Bibliotheek Amstelveen Stadsplein, Westwijk en Aalsmeer kun je de Bibliotheek gebruiken zoals je gewend bent. Lenen, werken, krant lezen, koffie drinken, printen: het kan weer als je je houdt aan de coronamaatregelen. Bibliotheek Uithoorn is kleiner en daarom is het alleen nog mogelijk om te lenen. We werken aan een oplossing.

Wij doen ons best om het bezoek zo veilig mogelijk te maken en vertrouwen er op dat je je aan onderstaande regels houdt:

• Blijf thuis als jij of één van je gezinsleden verkouden is of griepklachten heeft.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Kom alleen naar de Bibliotheek of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden.
  • Kinderen onder de 16 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene.
  • Bezoek de Bibliotheek doelgericht en blijf niet langer dan nodig.

Bedankt voor je medewerking en graag tot ziens in de Bibliotheek.

Waarom heeft de Bibliotheek aangepaste openingstijden?

De Bibliotheek werkt met vrijwilligers. Zij helpen ons om de vestigingen zoveel mogelijk open te houden. Aangezien veel vrijwilligers op leeftijd zijn, kan de Bibliotheek geen volledig beroep op hen doen. Daardoor zijn de openingstijden beperkt.

Bekijk de huidige openingstijden.

Lenen & terugbrengen

Kan ik net als normaal boeken lenen en terugbrengen?

Ja, je mag in iedere vestiging zelf boeken uitzoeken en je geleende boeken terugbrengen. Ook is het mogelijk om van te voren materialen te reserveren. Wij zetten deze dan voor je klaar. Hierover krijg je bericht.

Kan ik van te voren boeken reserveren?

Graag! Je kunt boeken reserveren in de catalogus. Wij zetten je reservering klaar. Zo hoef je zelf niet op zoek te gaan in de Bibliotheek. Je kunt iedere vestiging als afhaallocatie kiezen.

Je kunt een onbeperkt aantal titels gratis reserveren uit de vestigingen van de Bibliotheek Amstelland. Voor een vergoeding kun je ook titels aanvragen buiten de Bibliotheek Amstelland, bijvoorbeeld in andere gemeenten in Nederland, Universiteitsbibliotheken of Muziekweb.

Als de reservering klaar staat, krijg je daar bericht over. Je moet het boek nog wel even op je pas zetten bij de uitleencomputer. Om snel aan boeken te komen, kun je het beste kiezen voor titels die al in de afhaalvestiging aanwezig zijn.

Kan ik een boekenpakket aanvragen?

Nee, het is niet meer mogelijk om een boekenpakket aan te vragen.

Kan ik ook e-books lenen met mijn lidmaatschap?

Ja, dat kan zeker. Daarover lees je meer op onze e-bookspagina.

Ik wil gebruik maken van de online diensten, maar ik kan niet inloggen.

Dit kan komen doordat je je lidmaatschap of een boete nog niet hebt betaald. Ga naar Mijn Menu en kijk onder het kopje ‘Details financiële posten’. Heb je een openstaand bedrag, dan kun je deze met iDEAL betalen. Daarna kan je weer inloggen.

Lukt dit niet? Neem dan contact op met onze klantenservice. We proberen je zo snel mogelijk te helpen.

Activiteiten & verblijven

Zijn de activiteiten alweer begonnen?

Inmiddels is het weer mogelijk om voor een beperkt aantal mensen activiteiten te organiseren. Het bewaren van anderhalve meter afstand tussen de bezoekers is altijd het uitgangspunt. We houden ons aan vooraf getoetste protocollen.

Alle activiteiten verschijnen in de agenda. Daar lees je ook waar je bij je bezoek rekening mee moet houden.

Kan ik naar de Bieb om te werken, studeren of een printje maken?

Er zijn publiekspc’s beschikbaar in Aalsmeer en Amstelveen. Ook is er gratis WiFi voor je laptop of tablet. Wij maken schoonmaakrondes om de contactvlakken schoon te houden en er zijn doekjes zodat je dit zelf kunt doen. In Uithoorn is het nog niet mogelijk om te werken of te studeren.

We vragen je om hiermee rekening te houden:

• Er zijn minder werkplekken dan normaal. Gebruik alleen de aangegeven plekken.
  • Het is niet mogelijk om een plek te reserveren.
  • Je kunt maximaal 2 uur per dag werken in de Bibliotheek.
  • Afspreken in de Bibliotheek kan nog niet.
  • Eten is niet toegestaan.

Mag ik in de Bieb afspreken?

Nee, op dit moment bieden we nog geen mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Je kunt geen gebruik maken van de zitjes in de Bibliotheek.

Kan ik in de Bibliotheek naar het toilet?

In Aalsmeer, Amstelveen Westwijk en Stadsplein zijn de toiletten geopend, in Uithoorn nog niet. In Stadsplein vragen we je om een vergoeding van 50 cent (muntstuk) voor een schoon toilet.

Heb je een andere vraag?

Neem dan contact op met onze klantenservice.
We proberen je zo snel mogelijk verder te helpen.