Schrijfworkshop: creëer een personage

5 januari 2019, van 13:30 tot 16:00 | Bibliotheek Amstelveen Stadsplein

Kosten: €45 (leden) | €55 (niet-leden)

Hetty Kleinloog

Deze tweedelige schrijfcursus van Hetty Kleinloog staat in het teken van één van de spannendste aspecten van het schrijversvak: het tot leven wekken van een fictief personage.

Wat hebben Pipi Langkous, Baantjer, Lisbeth Salander en Nijntje met elkaar gemeen? Het zijn ijzersterke fictieve personages, ontsproten uit het brein van de schrijver, die langer dan één roman meegaan.

In de workshop Creëer een personage leer je hoe je zelf zo’n personage kan verzinnen en voor de lezer tot leven kan wekken door hem / haar te laten praten, handelen, dromen en denken.

Aan deze tweedelige schrijfcursus kunnen 12 mensen deelnemen. Data: zaterdag 5 en 19 januari van 13.30 tot 16.00 uur.

Hetty Kleinloog is auteur, scenario- en toneelschrijver, tekstdichter, dramadocent en regisseur. Na haar opleiding aan de theaterschool heeft ze gewerkt als creatief leider, auteur, regisseur en tekstdichter. Sinds 2000 schrijft Hetty televisiedrama en werkt ze als dialoogschrijver, storyliner en eindredacteur mee aan tv-series als ONMLotte, SpangaSMalaikaTita TovenaarGTSTDe Spa en De Kameleon. In 2014 heeft Hetty de jeugdroman Vuurwerk gepubliceerd en in juni 2018 verscheen Volle bloei, haar goed ontvangen eerste roman in het volwassenengenre.

Meer activiteiten > agenda volwassenen (uitgelicht)