Poeziecafé special: Radna Fabias

26 september 2019, van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Amstelveen Stadsplein

Kosten: €5 (leden) €7,50 (niet-leden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Radna Fabias over haar prijswinnende dichtbundel ‘Habitus’.

Beleef deze bijzondere aftrap van het nieuwe Poëziecafé seizoen. Radna Fabias komt langs en vertelt over haar dichtbundel ‘Habitus’ waarmee ze in februari 2018 debuteerde. De dichtbundel kreeg lovende kritieken en leverde haar 4 grote prijzen op waaronder ‘De Grote Poëzieprijs 2019’ en de ‘Buddingh-prijs’ voor het beste poëziedebuut.

In ‘Habitus’ schrijft Radna Fabias over de terugkeer naar haar geboortegrond op het eiland Curaçao. In haar gedichten zoekt ze naar wat ‘thuis’ is wanneer ze zich zowel op Curaçao als in Nederland niet meer helemaal op haar plek voelt.

Radna Fabias (1983) werd geboren op de Nederlandse Antillen en studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Pak deze unieke kans om haar te ontmoeten en te spreken over waar zij haar inspiratie vandaan haalt en hoe ze het succes van haar debuut ervaren heeft. Draag daarna zelf iets voor, of luister naar andere poëzieliefhebbers. Koop je kaartje via onderstaande button.

De jury prees de ‘volslagen oorspronkelijkheid van de cadans van haar taal, die een brug weet te slaan tussen de geest en het eenzame, vleselijke lichaam.’ Fabias (1983) won met haar bundel al de C. Buddingh’-prijs, de Herman de Coninckprijs en de Awater Poëzieprijs. Niet eerder werd een debuutbundel met zoveel prijzen bekroond.