Opening foto-expositie Lokale Heldinnen Amstelveen

3 oktober 2019, van 17:00 tot 21:00 | Bibliotheek Amstelveen Stadsplein

Kosten: Gratis toegang

Foto’s en verhalen van lokale Amstelveense heldinnen.

Oktober is de maand van de geschiedenis. Het thema van dit jaar is ‘Zij/hij’ en dit gaat onder andere over de onderbelichte rol van de vrouwen in onze geschiedenis.

Bibliotheek Amstelveen Stadsplein trapt deze maand op 3 oktober af met de opening van de foto-expositie ‘Lokale heldinnen Amstelveen’. Hier staan 8 lokale heldinnen centraal die zich hebben ingezet voor de stad Amstelveen op het gebied van emancipatie, sport, kunst of cultuur. Er zijn prachtige portretten gemaakt van deze heldinnen en er zijn interviews gehouden zodat de bezoekers van de expositie meer te weten komen over de verhalen achter deze 8 vrouwen.

Initiatiefneemster en fotografe Naomi Heidinga deed in maart van dit jaar deze oproep om tot deze bijzondere selectie van heldinnen te komen.

We verwelkomen je graag tijdens de opening of op een eigen gekozen moment. Vanaf 3 oktober is de expositie gedurende de hele maand te bezoeken.

Bekijk de website van ‘De Maand van de Geschiedenis’ voor meer informatie en activiteiten.