Noord-Korea: ‘De verbeelde werkelijkheid’

19 juni 2019, van 20:15 tot 22:00 | Bibliotheek Amstelveen Stadsplein

Kosten: €7,50 (leden) €15 (niet leden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Marc Roth geeft een inkijkje in 's werelds meest gesloten samenleving.

Noord-Korea is een land waar maar weinig mensen geweest zijn, maar een reis naar dit bijzondere land is niet onmogelijk. Marc Roth organiseert reizen naar Noord-Korea en is er zelf meerdere malen geweest. Deze lezing is voor iedereen die nieuwsgierig is naar hoe het er in Noord Korea aan toe gaat. En misschien droom je zelf wel van een reis naar Pyong Chang!

De plekken, plaatsen en dingen die je te zien krijgt maken het land trots, maar dat wil niet zeggen dat je in een oneindig durend toneelstuk terecht komt. Je mag weliswaar niet alleen de straat op en wordt altijd begeleidt door twee gidsen en een chauffeur, maar zeker als je alleen of met een kleine groep bent zijn er soms echt wel mogelijkheden om ‘buiten de gebaande paden’ te gaan.

Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea en uithangbord van het land transformeert zich de laatste jaren tot een ‘socialistische sprookjesstad’ in een bijna surrealistisch decor. Verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen. Dit zie je ook op het gebied van kunst, waar socialistisch realisme de enige toegestane stroming is. Kunst moet namelijk duidelijk zijn voor iedereen en kunstenaars zijn altijd schatplichtig aan het regime

Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt dus voortdurend de vraag op: wat is waar en wat is de werkelijkheid? En is de werkelijkheid die we daar te zien krijgen überhaupt wel waar? En wordt ons beeld van Noord-Korea niet gekleurd door onze ‘Westerse bril’?

De lezing wordt verrijkt met afbeeldingen, (korte) clips en ander beeldmateriaal dat nog maar weinig mensen gezien hebben. Krijg eindelijk een zo objectief mogelijk beeld van het door de hele wereld bekritiseerde land. Koop je kaartje via onderstaande button.
 

Wil je korting? Word lid van de Bibliotheek!

 • Grote collectie + e-books


  Online inschrijven
  Schrijf je online in en vermeld in het opmerkingenveld voor welke activiteit je tickets wilt kopen.

 • € 4 per maand


  We leggen de tickets klaar

  Wij regelen de inschrijving binnen drie werkdagen en leggen de tickets en je biebpas klaar bij de Bibliotheek.

 • Maandelijks opzegbaar


  Sneller geregeld
  Is de activiteit al eerder? Kom dan even langs, dan regelen we de inschrijving en de kaartverkoop direct.