Miracles of Music meeting

25 september 2018, van 19:30 tot 22:00 | Bibliotheek Amstelland Stadsplein

Kosten: Gratis toegang. Vooraf reserveren wordt aangeraden.

Ontdek de kracht van muziek bij het in contact komen met kwetsbare mensen.

Veel mensen krijgen te maken met vrienden of familieleden die door ziekte of ouderdom geestelijk achteruit gaan. Contact verloopt hierdoor vaak moeizamer. Deze avond, bedoeld voor een breed publiek, biedt handvatten die ingezet kunnen worden bij het communiceren met kwetsbare mensen. Het gebruik van muziek is een effectief en gezellig middel voor beide partijen om betekenisvol samen te zijn.

Samenstelling van het programma:
• Breincollege “Wat is het geheim en de kracht van muziek?” Korte presentatie door een muziektherapeute Esther Siebelles.
• Tips & tricks voor het zelf inzetten van muziektherapie. Met praktijkvoorbeelden, oefeningen en fragmenten uit de Miracles of Music documentaire.
• Muziek! Feestelijke omlijsting van het programma door musici Richard van Roessel en Renske Velthuis.
• Gepresenteerd door Pim Giel (wetenschapper en initiatiefnemer)

Happy Motion is opgericht door Pim Giel. Pim Giel was jaren werkzaam in de zorg, als verpleegkundige, manager en als adviseur. Hij kent de (ver)zorgproblematiek van binnenuit. Pim Giel maakte diverse educatieve films over chronische pijn en twee documentaires Mijn hoofd in jouw handen en Ger, Mijn Hoofd In Eigen Hand over beginnende dementie.  

Deze Miracles of Music meeting is openbaar toegankelijk. De organisatie is in handen van Amstelveenvoorelkaar en De Bibliotheek Amstelland. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door Lions Club Mingle. 

Meer activiteiten > Agenda volwassenen (Uitgelicht)