Feestelijke opening de Oude Veiling

15 september 2018, van 13:30 tot 17:00 | Oude Veiling, Marktstraat 19 Aalsmeer

Kosten: Toegang gratis

Wees welkom tijdens het Open Huis in de geheel vernieuwde Oude Veiling. Met burgemeester Jeroen Nobel, kinderburgemeester Hannah Fokkema, wethouder Wilma Alink en Stichting Leefomgeving Schiphol.

Meedoen, ontplooien, ontmoeten en inspireren, daar gaat het om bij De Oude Veiling. Een plek waar vele mensen – jong en oud of met een afstand tot de arbeidsmarkt - terecht kunnen. In De Oude Veiling komen educatie, cultuur, welzijn, sociale werkvoorziening en sociaal-maatschappelijke betrokkenheid samen

Programma - Open Huis

Prentenboekenstad l 11.00-17.00 uur l Bibliotheek

Stap in de vrolijke, wondere wereld van de Prentenboekenstad, vol bekende figuren uit de vele prachtige prentenboeken die ons land rijk is. Leuk voor peuters en kleuters en hun papa’s en mama’s, opa’s en oma’s of de oppas.

Spannende speurtocht l 13.45-17.00 uur l Ingang De Oude Veiling

Ga aan de slag met een spannende speurtocht door het hele pand en win een mooie prijs (mogelijk gemaakt door de fijne boekhandel: Boekhuis Aalsmeer.)

Workshops voor kinderen l 14.00-17.00 uur l Cultuurpunt Aalsmeer en Foyer 1e etage

Doe mee aan de leuke workshops van het Cultuurpunt, kies uit DJ, Ballet, Grafitti, Keyboard of circus!

Rondleidingen van GewoonDOEN! l Ingang De Oude Veiling

Op ontdekkingstocht in De Oude Veiling, laat je rondleiden door de gidsen van GewoonDoen!

• Rondleiding om 14.00 uur
  • Rondleiding om 15.00 uur
  • Rondleiding om 16.00 uur

Programma grote zaal

• 13.45 uur     Aalsmeers Saxofoon Kwartet
  • 14.30 uur     Vrouwen ensemble Davanti
  • 15.00 uur     Dansschool Robert Bogaart
  • 15.15 uur     Dansgroep Dance Vision van SV Omnia
  • 15.45 uur     Theatervoorstelling 'De Ontmoeting' van theatergroep Ons Tweede Thuis

Programma kleine zaal

• 11.00 uur     Prentenboekenstad
  • 15.15 uur     Huiskamergesprek met Margo Rijerkerk: Thomas Visser (coördinator De Oude Veiling), Corrie de Boer (Adviseur Informatie en Media de      Bibliotheek Amstelland), Lennart Gols (Cultuurpunt Aalsmeer), een cliënt van Ons Tweede Thuis  en Joop Kok (architectuurkenner en – historicus) schuiven aan in de huiskamer van Margo Rijerkerk van Aalsmeervoorelkaar en gohappyoffline over en gaan in gesprek over het verleden en de (nabije) toekomst van De Oude Veiling.

Kunst- en atelierroute l Board room en foyer 1e etage

De Oude Veiling is op 15 en 16 september onderdeel van de KCA kunst- en atelierroute.