Bureau Boeiend: Rembrandt

8 mei 2019, van 14:30 tot 16:30 | Bibliotheek Amstelveen Stadsplein

Een bijzondere kennismaking met Rembrandt van Rijn. Een compleet overzicht van zijn eerste tot aan zijn meest beroemde werken.

350 jaar na zijn overlijden stelt Nederland zijn werk in 2019 centraal tijdens ‘Het jaar van Rembrandt’. Het Rijksmuseum, Het Mauritshuis en De Lakenhal besteden hier aandacht aan met speciale exposities en tentoonstellingen. In Bibliotheek Amstelveen Stadsplein kun je terecht als je samen met kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin dieper in wilt gaan op hoe de werken van Rembrandt tot stand kwamen.

Deze lezing focust zich op de ontwikkeling van Rembrandt van Rijn als kunstschilder. We beginnen bij zijn opleiding en geven het publiek een helder overzicht van zijn eerste werk, zijn portretten en natuurlijk van zijn meesterwerken als de Nachtwacht en de Staalmeesters. We belichten zijn ontwikkeling, keuzes en stijl waarmee hij zichzelf tot grootmeester maakte. Verder duiken we samen onder de verflaag om tot een paar verrassende ontdekkingen te komen. Mis het niet en reserveer snel je kaarten.

Bel voor kaarten 020-221 64 98 of bestel via www.bureauboeiend.nl