Boekenweeklezing Aalsmeer: Nelleke Noordervliet

27 maart 2019, van 20:15 tot 22:00 | De oude veiling Aalsmeer

Kosten: €10 (leden) €15 (niet leden)

Ontdek hoe het begrip ‘Moederschap’ een inspiratiebron is voor vele beroemde literaire werken.

Het thema van de 84ste Boekenweek, die van zaterdag 23 t/m zondag 31 maart 2019 plaatsvindt, is De moeder de vrouw. De Boekenweek viert het boek, en in 2019 vieren we boeken over moederschap in het bijzonder. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap. Lees hier alles over de Boekenweek.

Schrijfster Nelleke Noordervliet neemt ons mee op een literaire reis door de tijd waarin ze verschillende vrouwen belicht die voor haar als inspiratiebron dienden. Ze doet dit aan de hand van haar roman ‘Altijd roomboter’ waarin ze schrijft over haar overgrootmoeder en wat er in haar lange leven allemaal veranderede in Nederland en voor vrouwen in het bijzonder.

Nelleke Noordervliet behoort tot een van de grande dames van de Nederlandse literatuur. In haar werk weet ze altijd weer een verbinding te leggen tussen geschiedenis en fictie. We zijn dan ook trots dat we haar mogen aankondigen voor deze speciale boekenweeklezing die we in samenwerking met KCA en Boekhuis Aalsmeer organiseren. Mis het niet en koop je kaartje via onderstaande link.