Iktoon - De Maakplaats on tour

29 juni 2019, van 13:00 tot 17:00 | De Oude Veiling Aalsmeer

Kosten: gratis toegang

Juni is de maand van de amateurkunst en deze wordt op zaterdag 29 juni feestelijk afgesloten in de Oude Veiling. De Maakplaats is erbij!

Onder de noemer iktoon worden amateurkunstenaars in de maand juni door het hele land gestimuleerd om hun kunsten aan het publiek te tonen. Ook voor de jeugd is er genoeg te beleven. Zo organiseert Cultuurpunt Aalsmeer iedere woensdagmiddag een Pop Up Atelier, waarin een kunstenaar een toffe workshop verzorgt, zoals graffiti of zeefdrukken. Ook zullen er tijdens de Buitenspeeldag, op 12 juni, muzikale en culturele workshops plaatsvinden.

Aan het einde van de maand gaat de Amstelveense Maakplaats ‘on tour’. Tijdens de afsluiting van iktoon in de Oude veiling in Aalsmeer kunnen kinderen kennismaken met een aantal leuke Maakplaats workshops die normaal op woensdagmiddag in Amstelveen gegeven worden. Kom langs en experimenteer met het bouwen en programmeren van robots. In de Maakplaats zetten kinderen hun eerste stapjes op het gebied van techniek en ontwikkelen ze belangrijke 21e-eeuwse vaardigheden als computational thinking en probleemoplossend en creatief denken.

Meer over de Maakplaats lees je hier. En we verwelkomen je graag op 29 juni in Aalsmeer bij de Maakplaats on tour!