Iktoon - De Maakplaats on tour

29 juni 2019, van 12:00 tot 17:00 | De Oude Veiling Aalsmeer

Kosten: gratis toegang

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Juni is de maand van de amateurkunst en deze wordt op zaterdag 29 juni feestelijk afgesloten in de Oude Veiling. De Maakplaats is erbij! Iedereen is van harte uitgenodigd en de toegang is gratis!

IkToon

Onder de noemer 'ik toon' worden amateurkunstenaars in de maand juni door het hele land gestimuleerd om hun kunsten aan het publiek te tonen. Op zaterdag 29 juni is de grote slotmanifestatie in de Oude veiling in Aalsmeer en dit belooft een heel leuk feestje te worden. Er zijn optredens van o.a. Popkoor Sonority, Vrouwen Ensemble Davanti uit Aalsmeer, Smartlappenkoor Denk aan de Buren, Muziekvereniging Flora Aalsmeer, Orde der Dwazen, Dansschool Robert Bogaart en Muziekgroep Stichting Ons Tweede Thuis.

Je kunt ook meedoen met workshops muziek, stop-motion en 3D printen bij Cultuurpunt Aalsmeer. In de kleine zaal kun je diverse lezingen van Aalsmeerse kunstliefhebbers bijwonen, op de parkeerplaats vindt een presentatiemarkt plaats en aan het eind van de middag is de uitslag van de expositie Amazing Amateurs in de etalage 2019.

Maakplaats

Vanuit de Bibliotheek is de Maakplaats erbij! Bij 'de Maakplaats on tour' kunnen kinderen kennismaken met een aantal leuke Maakplaats workshops die normaal op woensdagmiddag in Amstelveen gegeven worden. Kom langs en experimenteer met het bouwen en programmeren van robots.

In de Maakplaats zetten kinderen hun eerste stapjes op het gebied van techniek en ontwikkelen ze belangrijke 21e-eeuwse vaardigheden als computational thinking en probleemoplossend en creatief denken.

Meer over de Maakplaats lees je hier. En we verwelkomen je graag op 29 juni in Aalsmeer bij de Maakplaats on tour!