E-books lenen

E-books lenen van de Bibliotheek

Bibliotheekleden kunnen - gratis en exclusief - e-books lenen van de Bibliotheek. Je kunt kiezen uit meer dan 8.500 e-books waaronder thrillers, romans, informatieve boeken en kinderboeken. Hieronder lees je in 5 stappen hoe het lenen van e-books werkt:

apple bibliotheek

Bibliotheek is de leesapp die je op mobiel of tablet gebruikt om de bij de Bibliotheek geleende e-books mee te lezen.

e-books-banner

1. Ga naar www.bibliotheek.nl/ebooks en maak een webaccount aan. Hiervoor heb je je pasnummer nodig. Deze staat op je bibliotheekpas.

2. Activeer je account door op de link in de bevestigingsmail te klikken. Nu kun je inloggen met je e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord.

3. Kies een e-book dat je wilt lezen.

4. Geef aan hoe je het e-book wilt lezen door een 'formaat' te selecteren.

Op een e-reader:
Bekijk instructiefilmpje of download de handleiding (voor Windows, of voor Mac)

Op een pc of laptop:
je kunt de e-books online lezen door ze te streamen (hiervoor is continu een internetverbinding nodig). Bekijk instructiefilmpje of download de handleiding.

Op een tablet of smartphone:
zoek op 'Bibliotheek' in de App Store of de Play Store en download de lees-app van de Bibliotheek. Bekijk instructiefilmpje of download de handleiding.

5. Plaats het e-book op je online boekenplank door op 'Bestel e-book' te klikken.

Aanvullende informatie
De leentijd voor e-books is – net als bij gewone boeken – 3 weken. Na deze periode kun je een geleend e-book niet verlengen, maar wel gewoon opnieuw lenen. Een e-book hoef je niet in te leveren; na 3 weken verdwijnt het automatisch van je online boekenplank.

Technische informatie
- up to date internetbrowser (de website werkt alleen bij Internet Explorer 9 of hoger)
- e-readers moeten beschikken over Adobe DRM, en moeten de e-bookformats ePub en PDF ondersteunen.

Heb je vragen over het lenen van e-books? Kijk dan bij de Veelgestelde vragen.