ZOEKEN:
Algemeen
De Bibliotheek Amstelland
Belevingscentrum Amstelveen Inzicht

inzicht

De gemeente Amstelveen zet samen met partners Rijkswaterstaat en Vervoerregio Amsterdam een Belevingscentrum op. De werkzaamheden beginnen half april 2017. De komende jaren zetten drie grote projecten de stad op zijn kop. Het Belevingscentrum wordt vanaf medio juni de centrale plek waar inwoners en bedrijven terecht kunnen voor informatie over de Amstelveenlijn, de A9 en het Stadshart. En bovenal kan het Amstelveen van de nabije toekomst worden beleefd. Om al dat werk in goede banen te leiden...

Lees verder

 
Uw mening telt!

BiebpanelDe Bibliotheek Amstelland vraagt om úw mening. Word daarom lid van BiebPanel. BiebPanel onderzoekt 4x per jaar allerlei onderwerpen voor de bibliotheek op het gebied van dienstverlening, assortiment, inrichting en activiteiten. Uw bibliotheek laat zien wat ze van uw input heeft geleerd en u maakt kans op een kleine prijs als dank voor uw deelname. Bovendien is het leuk en gemakkelijk om mee te doen aan onze onderzoeken. Uiteraard worden uw privacy en identiteit beschermd. Zo krijgt u alleen uitnodigingen via e-mail en vult de vragenlijsten online in. Gegarandeerd geen ongewenste telefoontjes of spam. Uw mening is voor ons heel belangrijk. Inschrijven is eenvoudig en kan hier.

 
Doron Rookmaaker winnaar Voorleeswedstrijd

foto Doron_met_jury

Op maandag 6 maart 2017 organiseerde de Bibliotheek Amstelland de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Deze leuke leeswedstrijd werd dit jaar voor de 24e keer gehouden. De kinderen, afkomstig uit de groepen 8, zijn op hun basisschool allemaal winnaar van de voorleeswedstrijd. Stuk voor stuk zijn zij de trotse bezitter van de titel ‘Voorleeskampioen van de school'.

 
De bekeerlinge/ Stefan Hertmans
Contact Wieneke van Rossum   

bekeerlingeEchte documenten zijn de basis van dit boek, waarom heen Stefan Hertmans een verhaal bouwt. Het gaat om een overgeleverd Hebreeuws tekstfragment: een vrouw uit hogere Normandische kringen die in de 11e  eeuw een reis onderneemt. Hertmans laat een ik figuur vanuit het heden het verhaal bedenken en vertellen. Hij is die persoon zelf.
De vrouw trouwt tegen de zin van haar ouders met een joodse jongen en bekeert zich. Ze moet vluchten, haar man wordt onderweg vermoord, ze raakt haar kinderen kwijt en sterft na veel omzwervingen zelf. Hertmans reist haar achterna.

 
Gezocht: gastheren en gastvrouwen (vrijwilligers)

De Bibliotheek Amstelland zoekt
representatieve, sociale gastheren en -vrouwen voor haar nieuwe Selfservice-uren in de vestigingen Westwijk, Aalsmeer en Uithoorn.

 
Spreekuur Digitale Diensten

Spreekuur digiElke donderdagmiddag tussen 15.00 uur en 16.30 uur is het spreekuur digitale diensten. Voor iedereen die hulp kan gebruiken of vragen heeft over bijvoorbeeld het lenen van e-books, het online reserveren of over het gebruik van de diverse Bibliotheek Apps. Tijdens dit spreekuur kan men vragen stellen als: op welke apparaten kan ik e-books van de Bibliotheek lezen? Hoe kan ik e-mailen via mijn tablet? Kan ik boeken verlengen via mijn smartphone? Wat zijn handige of leuke (bibliotheek) Apps? Hoe moet ik een Skype account maken? Enzovoort.

 
<< Start < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > Einde >>

Pagina 1 van 105
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner