ZOEKEN:
Agenda-kaartverkoop -> CineKid: apps voor (jonge) kinderen
CineKid: apps voor (jonge) kinderen

cinekid applap_logo_faWat weet u van spelletjes voor kinderen op de tablet en/of telefoon? En hoe kiest u wat de kinderen mogen spelen? Legt u de keus voor een spel bij uw kind of houdt u liever enig toezicht? Als we uitgaan van het laatste, dan herkent u vast dat het aanbod overweldigend is. Iedere dag komen er vele nieuwe apps beschikbaar voor kinderen. Ze zijn van uiteenlopende kwaliteit en soms met een agressief verdienmodel. Maar binnen het aanbod zijn er ook hele goede, kindvriendelijke apps die op allerlei manieren bijdragen aan de emotionele, fysieke, cognitieve en artistieke ontwikkeling van een kind. De vraag is dus: hoe die te vinden?

Onze partner voor deze avond is Cinekid. Zij hebben i.s.m. de Universiteit van Amsterdam het AppLab ontwikkeld, waarbij app-bouwers, critici en onderzoekers uit de hele wereld zijn geïnterviewd en vakliteratuur is geraadpleegd over hoe kinderen omgaan met apps. In deze app worden maandelijks nieuwe apps aan leeftijd gekoppeld en van categorie, thema en een recensie voorzien. Het is een curatie-app bedoeld om ouders, leerkrachten en begeleiders te helpen om mooie, zinnenstrelende, originele, artistieke, poëtische, slimme en rare apps te vinden. Onderaan vind u meer informatie over deze app.

Vanavond krijgt u tijdens deze informatiebijeenkomst, aan de hand van de theoretische achtergrond en bijzondere voorbeelden van mooie apps getoond door CineKid, een inspirerend beeld van het aanbod aan kinderapps. Ook zal er ruimte zijn om ervaringen te delen met de aanwezigen en kan iedereen zijn eigen visie vormen. Niet onbelangrijk... na een uurtje gaat u naar huis met nieuwe spelletjes waar uw kind(eren) enthousiast over zullen zijn en u een goed gevoel bij zult hebben.

CineKid: Informatiebijeenkomst apps voor (jonge) kinderen
Voor ouders en verzorgers van kinderen tussen 2 en 18 jaar.

dinsdag 18 juli

19:30- 20:30
Bibliotheek Stadsplein

Toegang €5,-
Pashouders gratis
Reserveer een kaartje

tickets

Tip: Neem uw eigen tablet mee zodat u direct de voor u interessante spellen kunt installeren.

APPLAB - Dé wegwijzer voor kwalitatieve, creatieve en veilige apps voor kinderen

Zie jij door de bomen het bos niet meer? Elke dag komen er tientallen nieuwe apps op de markt voor kinderen, maar welke apps zijn nu echt bijzonder en geschikt? Ontdek unieke, leuke en leerzame apps voor kinderen met deze Cinekid AppLab: een helpende hand voor ouders, verzorgers en leerkrachten om eenvoudig passende apps te vinden voor kinderen van 2 tot 18 jaar.

Cinekid beoordeelt jaarlijks honderden apps. Alleen de leukste en beste apps worden opgenomen in AppLab.  Zoek eenvoudig nieuwe apps op categorie en leeftijd, bekijk de  filmpjes en lees de recensies waarin verschillende aspecten zoals gebruiksvriendelijkheid, vormgeving en veiligheid worden besproken. Ook zie je direct welke aspecten van de ontwikkeling van een kind worden gestimuleerd.

De inhoud van AppLab ligt niet vast, elke maand komen er weer nieuwe, door Cinekid geselecteerde apps bij.

CONTEXT

Cinekid AppLab is voortgekomen uit een onderzoek in opdracht van Cinekid. App-bouwers, critici en onderzoekers uit de hele wereld zijn geïnterviewd en er is vakliteratuur geraadpleegd over hoe kinderen omgaan met apps. Aan de hand van theorieën uit de ontwikkelingspsychologie is er gekeken naar hoe apps en welke vorm van spel en interactie bijdraagt aan welk ontwikkelingsgebied van het kind. Op die manier zijn ook de tien categorieën tot stand gekomen. Voor meer uitleg over de categorieën en informatie en updates over AppLab: www.cinekid.nl/applab

OVER CINEKID

Cinekid zet zich in om de productie van kwalitatieve media voor kinderen te stimuleren, om hen actief deel te laten nemen aan media en ze een bijdrage te laten leveren in de creatie hiervan. Met als doel de mediaontwikkeling van kinderen te begeleiden, hen met een kritische blik media te laten ervaren en hun wereldbeeld te verbreden. Dat doet Cinekid door middel van het organiseren van een jaarlijks mediafestival in de herfstvakantie en verschillende projecten en workshops door het jaar heen. Bezoek www.cinekid.nl voor meer informatie.

--