ZOEKEN:
Agenda-kaartverkoop -> Bart de Koning - we are data | veiligheid & privacy
Bart de Koning - we are data | veiligheid & privacy

bartdekoning foto-reinoudvanleeuwen_275

Vanavond zit u op het puntje van uw stoel tijdens de lezing van onderzoeksjournalist Bart de Koning, waarin hij onthult hoe het ervoor staat met de veiligheid & privacy van u en uw gegevens.
Als geen ander heeft de Koning zich verdiept in het onderwerp van de 'online surveillance in Nederland'.

'Politiek en media zijn geobsedeerd door misdaad, terwijl Nederland veiliger is dan ooit. Ik onderzoek de werkelijkheid achter de plannen.'

Hete hangijzers in dit debat zijn ontwikkelingen als: de uitwisseling van passagiersgegevens, elektronische patiëntendossiers, de OV-chipkaart en de alom tegenwoordige camera's.
In het eerste deel van deze avond geeft Bart een lezing waarin hij de werkelijkheid achter deze (schijn)veiligheid laat zien, en talloze voorbeelden aan bod komen uit de boeken die hij hierover schreef. Na de pauze met een drankje kunt u samen in debat aan de hand van 10 pittige stellingen die Bart heeft opgesteld. Discussieer mee en test uw kennis!

Bart de Koning- we are data | veiligheid & privacy  
donderdag 29 juni
20:00 – 21:30
Stadsplein

€7,50 voor pashouders – normaal €12,50
inclusief drankje en proefabonnement op
De Correspondenttickets

Over de auteur

Bart de Koning (1967) is een ervaren en onafhankelijke onderzoeksjournalist op het gebied van politie, veiligheid en privacy.
Hij schreef onder meer de boeken: Alles onder controle: de overheid houdt u in de gatenOperatie Blauw: weg met de bureaucratie bij de politie en De Veiligheidsmythe: over politie, justitie en misdaad in Nederland. 
De Koning studeerde Economie aan de Universiteit van Amsterdam en werkte onder meer voor HP/De Tijd en Quote. Tegenwoordig werkt hij als zelfstandig journalist en schrijft o.a. voor Vrij Nederland, de Maarten en De Correspondent

Er is veel retoriek over de terugtrekkende overheid, minder bemoeienis en minder bureaucratie, maar in de werkelijkheid wordt de overheid steeds gulziger. In plaats van de burger los te laten, wil de overheid steeds meer over hen weten.

(uit: De veiligheidsmythe)