ZOEKEN:
Agenda-kaartverkoop
Actuele agenda
Het Stout Konijn Keutelfeest!

StoutKonijn 275Stout Konijn is de veels te grote lievelingsknuffel van Douk. Vroeger was Stout Konijn klein, maar nu is hij GROOT! En hij houdt van KEUTELEN!! Grote mensen vinden dat STOUT, maar gelukkig weten alle kinderen dat Stout Konijn HEEL LIEF is!

Kom naar ’t Hol van Stout Konijn in Bibliotheek Amstelland:
- de schrijver en illustrator lezen voor uit het Stout Konijn prentenboek;
- vind een keutel en knutsel je eigen KnuffelKeutel;
- met je KnuffelKeutel doe je mee aan de KeutelCasting voor StoutKonijn.TV!

KnuffelKeutels?!
De keutels van Stout Konijn zijn geen gewone keutels… het zijn KnuffelKeutels! En die zijn HÉÉÉL speciaal! Vind een keutel en knutsel deze tot jouw eigen KnuffelKeutel. Wanneer je je KnuffelKeutel knuffelt krijgt deze heel veel KnuffelKracht… en jij ook!
Voorpret: Lees de KeutelKrant op stoutkonijn.nl

Maar waar is Stout Konijn nu??
Volg Stout Konijn via social media: #stoutkonijn of kijk op stoutkonijn.nl

Over de makers

Stout Konijn is een verhaal van kinderboekenschrijver Douwe-Sjoerd Boschman en illustrator Ricardo Makosi. Ze hebben beiden een achtergrond in gamedesign en wilden iets bedenken in dit digitale tijdperk dat analoog en lekker vies voor kinderen is! Ga ook lekker buiten spelen en (stout) ravotten! Stout Konijn staat voor je eigen ding doen, je hart volgen, knuffelen & keutelen en vooral jezelf blijven!
Stout Konijn is voor het eerst gezien op Vlieland tijdens Into The Great Wide Open 2013 en sindsdien bekend van diverse festivals. In 2017 is het meer dan 4 meter hoge knuffelkonijn zelfs het hele jaar door te knuffelen in de bibliotheken van Amsterdam! Kijk op stoutkonijn.nl en ontdek in welke bieb ‘t Hol van Stout Konijn nu is!

Het Stout Konijn Keutelfeest!
zondag 7 mei
11.00-12.00 uur
Stadsplein

3 tot 6 jaar
Kost bijna geen drol

Prijs €4,50
Pashouders €3,50

tickets

 
Losse Leeskring Leest: Aan het einde van de dag van Nelleke Noordervliet

Noordervliet-losse leeskring2-275Meepraten over boeken en liever nergens aan vastzitten?
Dan is onze Losse Leeskring ideaal voor u! Samen napraten, zonder enige vaste verplichting.
Kom vanavond meepraten over Aan het einde van de dag, het laatste boek van Nelleke Noordervliet.
 

Het boek:

'Aan het eind van de dag' vertelt het verhaal van oud-politica Katharina Donker die twijfelt over het laten schrijven van haar biografie.
Ze wil niet, maar voert toch een aantal weerspannige gesprekken met haar aspirant-biografe en herinneringen dringen zich steeds meer aan haar op. Wat wil ze per se niet kwijt? Wat is te persoonlijk? Wat is te pijnlijk?

Geschreven met de analytische blik van een historicus, met psychologische finesse en ironisch stoïcijns zelfinzicht, is 'Aan het eind van de dag' een grootse roman over ouder worden, falen en doorleven.

In de pers:

Krachtige en grootste roman over een sterke, eigenzinnige vrouw. (...) In rake woorden schetst Nelleke Noordervliet meesterlijk het leven van haar generatiegenoten. – Zin

‘Een prachtige en ontroerende geschiedenis die, zeker aan het einde, ook beklemmend is. Het verhaal stijgt ver uit boven de beschrijving van een vrouwenleven.’ – Femke Halsema

‘Voor mij zeer herkenbaar. Ik heb het boek in één ruk uitgelezen. Het is goed, meeslepend geschreven. En ik kan niet stoppen met erover na te denken. Aan het eind van de dag… was dit het allemaal waard…’ – Gerdi Verbeet

Losse Leeskring Leest: Aan het einde van de dag van Nelleke Noordervliet
donderdag 11 mei
19.00-21.00 uur
Aalsmeer

Prijs €7,50
Pashouders €5,-

tickets

 
Origami workshop: Cartoons

OrigamiVan een vierkant blaadje papier - welke kleur dan ook - kun je de mooiste vormen vouwen. In Japan doen ze dat al meer dan honderd jaar en noemen het Origami.
Kleine kunstwerkjes van papier worden dat.

In bibliotheek Stadsplein organiseren we weer een feestelijke Origami Workshop onder de bevlogen begeleiding van de Japan Women's Club, met het thema 'Cartoons'. Kom langs en schuif aan!
Je ouders mogen een half uurtje even iets voor zichzelf doen met een kopje koffie of een tijdschrift in een hoekje van de bieb, terwijl jij je Japanse papierkunst maakt.
Als je kunstwerk af is staat er limonade en een kleine, Japanse verrassing klaar!

IMG 0227Origami workshop
zondag 14 mei
13.30-16.30 
Stadsplein

Leeftijd: 6 t/m 12 jaar
Toegang gratis - reserveren niet nodig 
- laatste inloop om 16.00 uur

 
Poëzie café: in mei leggen alle vogels een ei

20-04-2017 Poezie cafe 275Lezers, schrijvers, luisteraars: verenigt u!

Maandelijks organiseren wij samen met Boekhandel Libris Venstra een Poëzie Café. Tijdens deze avonden kunt u een eigen gedicht voordragen of werk van iemand anders. Vanavond staat in het teken van de spreuk: In mei leggen alle vogels een ei.

Geen gedicht dat niet gehoord wil worden, alleen luisteren kan ook. Iedereen is welkom! Laat u verrassen en inspireer elkaar op deze avond vol poëzie, nieuwsgierigen en liefhebbers: dichter bij elkaar.

Kijk voor andere data van het Poëzie Café in de agenda

Poezie Café
donderdag 18 mei
19.30-21.00 uur
Venstra Café

Toegang gratis – deelnemers aanmelden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. o.v.v. Poëzie café

 
Amstellandse Kinderjury 2017

AKJ 2017

9-Plussers opgelet!! Lees jij B-boeken en heb je daar een mening over? Dan is de Amstellandse Kinderjury echt iets voor jou!
Doe ook mee, want wij hebben de leukste boeken voor jou uitgezocht!
Jouw jurygroepje komt drie keer bij elkaar. Tijdens die bijeenkomsten gaan we speed-daten, krijg je tips hoe je een boek het beste kunt beoordelen en praten we samen over de verhalen.

Een Top 3 van jouw eigen favorieten, stel je zelf samen.
De Amstellandse Top 3 (van alle juryleden) onthullen we op het eindfeest in Westwijk. Jij komt dan toch ook?
Er komt een bekende kinderboeken schrijver - misschien wel jouw lievelings! - die je het hemd van het lijf kan vragen, en een handtekening.
Wie dat is houden we lekker nog even geheim.

Wil je weten welke boeken er zijn geselecteerd? Lees dan het blog van onze kinderboekenexpert Joke Ten Have.

Meld je nu aan! Als jij zorgt dat je erbij bent, zorgen wij voor de boeken, de juryformulieren, limonade en natuurlijk iets lekkers.

Amstellandse Kinderjury 2017

9 t/ m 12 jaar

€ 11,50 voor 3 bijeenkomsten, het slotfeest en alle materialen

locaties en data:

Aalsmeer maandag  23 jan   6 mrt  1 mei   Tijd: 16.00-16.45 uur
Stadsplein dinsdag  24 jan   7 mrt  18 apr   Tijd: 16.00-16.45 uur
Westwijk zaterdag  28 jan  18 mrt  22 apr   Tijd: 15.30-16.15 uur

Slotfeest Westwijk 20 mei 15.30-17.00 uur

  
Kleuterworkshop Mad Science: Magneetmysterie

24 05_2017 Kleuterworkshop Mad Science Magneetmysterie_1024

Het lijkt wel magie, zoals een magneet aan sommige voorwerpen kan blijven hangen of er naartoe trekt, terwijl hij andere gewoon weg lijkt te duwen.
Vandaag maak je kennis met aantrekken en afstoten, de eigenschappen van een magneet. Je onderzoekt welke voorwerpen er zijn die worden aangetrokken door de magneet en je leert dat niet alleen de Aarde een Noordpool en een Zuidpool heeft, maar elke magneet ook.

Geef je ogen goed de kost, voel wat er gebeurt en maak zo op eenvoudige wijze kennis met dit natuurkundige fenomeen.


Kleuterworkshop Mad Science: Magneetmysterie
woensdag 24 mei
15:30-16.15

Stadsplein

4 t/m 6 jaar
€ 7,50

tickets

let op: beperkt aantal plaatsen dus wees er snel bij

 
Bureau Boeiend: De Stijl

08-06-2017 De Stijl -  Piet Mondriaan_Victory_Boogie_Woogie275Niet 'EEN stijl', maar 'DE stijl'. De kracht van de stroming komt al in het lidwoord tot uitdrukking. Het was dan ook een boude onderneming die de kunstenaars van de Stijl voor ogen hadden: een internationale avant-garde met een programma en eigen communicatiemiddelen in de vorm van een tijdschrift. Wat is er van terechtgekomen? Wat heeft de Stijl voortgebracht en wie waren er zoal bij betrokken?

Bij 'de Stijl' denk je gelijk aan Piet Mondriaan en dat is zeker niet onjuist. Hij is van al zijn collega's zonder meer de beroemdste geworden. Wellicht is het dan wat apart dat de brochure die hij in 1921 uitgaf 'Le néoplasticisme' heette. Of iets inheemser: nieuwe beelding. De Stijl is een van de benamingen die de stroming draagt, zoals Mondriaan een van de kunstenaars is die ertoe behoorde. De grote roerganger was Theo van Doesburg, die eigenlijk Christian Küpper heette.

Samengevat zou je kunnen zeggen dat de Stijl een pure kunst is, die primaire kleuren en abstractie gebruikt en wel zo (letterlijk) rechtlijnig dat Van Doesburg en Mondriaan ruzie kregen over het gebruik van de diagonale lijn in composities. Zoals vaker valt er op dit soort programmapunten heel wat af te dingen. Neem Bart van der Leck met zijn figuratieve schilderijen. Of Rietveld met een rond raampje in het Schröderhuis. En kom vooral luisteren naar het bijzondere verhaal van een stroming die zich als DE stijl aan de wereld voorstelde.

Bureau Boeiend: 100 jaar De Stijl
donderdag 8 juni
14.30-16.30
Stadsplein
Prijs: €19,-
Pashouders: €12,50 -

reserveren via www.bureauboeiend.nl of via tel. 020 2216498

 
Workshop Thriller schrijven door Hetty Kleinloog

SBW 2017_logo-datum-op-geel_275Tijdens de bloedstollende workshop Thriller schrijven kruip je in de huid van een moordenaar of een detective, zet je lezers op een dwaalspoor en laat je ze sidderen. Wat is het effect van ‘red herring’ of tikkende klok? Hoe bouw je spanning op? Hoe creëer je overtuigende personages met geloofwaardige motieven?

Verzamel je moed bij elkaar en schrijf je in. Bedenk dat als je niet bij de workshop aanwezig bent, je geen alibi hebt voor die avond!

de Spannende Schrijfwedstrijd
De smaak te pakken? De Bibliotheek organiseert samen met het Algemeen Dagblad de Spannende Schrijfwedstrijd tijdens de Spannende Boekenweken van 9 t/m 25 juni.
Schrijf een spannend vakantieverhaal van maximaal 1000 woorden en stuur deze in. Welke bloedstollende belevenis heb jij ooit meegemaakt of wat zijn jouw huiveringwekkende fantasieën...
Vanaf 3 juni tot 25 juni 2017 kun je jouw spannende verhaal insturen. Kijk hier voor meer informatie over de wedstrijd. Niemand minder dan thrillerauteur Simon de Waal kiest als juryvoorzitter het winnende verhaal, dat wordt geplaatst in Algemeen Dagblad. Maar er is meer; de winnaar krijgt ook een meet-and-greet met thrilllerauteur Simon de Waal én een mini-masterclass thrillerschrijven van de meester!

Workshop Thriller schrijven door Hetty Kleinloog
donderdag 8 juni
19.30-22.00 uur
Uithoorn

let op: beperkt aantal plaatsen dus wees er snel bij

Prijs: €15,00
Pashouders: €10,- 

tickets

 
Workshop Mad Science: Wetenschap voor detectives

10 06_2017 workshop Mad Science wetenschap-voor-detectives_1024

Zou je later ook bij de politie of recherche willen werken?Wij geven je alvast wat handvatten om een goede speurneus te worden.Leer hoe je vingerafdrukken moet bestuderen, onbekende poeders die bij verdachten gevonden zijn kan onderzoeken en tandafdrukken van verdachten neemt.
Maak een duidelijk profiel van de dader en je bent een grote hulp voor de recherche!

Workshop Mad Science: Wetenschap voor detectives
zaterdag 10 juni
Westwijk
15.30-16.30 uur

6 t/m 12 jaar

Prijs €10,-
Pashouders €7,50

tickets

let op: beperkt aantal plaatsen dus wees er snel bij

 
Social Media Bootcamp

Social-Media-logoKom in topconditie met de Social Media Bootcamp in de bibliotheek. Ben je ZZP'er, werkzoekend of ondernemer en kan je wel wat extra exposure gebruiken? Ga dan actief aan de slag in ons Social Media Bootcamp! Leer hoe je sociale media - als Facebook, LinkedIn en Twitter - voor jou kan laten werken om die droombaan of nieuwe klant te vinden.

De Social Media Bootcamp wordt gegeven door social media expert Huub van Dommelen. In de afgelopen 7 jaar heeft Huub aan honderden ZZP'ers, werkzoekenden en medewerkers van organisaties trainingen gegeven in het effectief gebruik van Linkedin, Twitter en Facebook. Zijn trainingen worden beoordeeld met gemiddeld een 8,5. Reacties van deelnemers: 'inspirerend en concreet', 'op de praktijk gericht', 'ik heb antwoorden gekregen op al mijn vragen', 'hier kan ik echt iets mee'.

De focus in deze training ligt op het gebruik van sociale media in de dagelijkse praktijk, in relatie tot marketing en PR. De kracht van deze training is dat je samen aan het werk gaat en is gericht op jouw dagelijkse praktijk, daar liggen immers de kansen. Voor werkzoekenden kan de inzet van bijvoorbeeld Linkedin en Facebook heel nuttig zijn om vacatures op het spoor te komen of om zich ‘in de picture’ te zetten. Voor ZZP'ers en/of ondernemers geldt hetzelfde: hoe kan ik social media effectief inzetten om mijn bedrijf te profileren en aantrekkelijke projecten op het spoor te komen?

Dit is een Social Media Bootcamp, dus dat betekent zelf actief aan de slag met eigen smartphone, laptop of tablet. 

Social Media Bootcamp
donderdag 15 juni
19.00-22.30
inloop vanaf 18.30
Stadsplein 

Prijs: €22,50
Pashouders: €15,-

tickets

 

 
Workshop Mad Science: Recherchewerk

17 06_2017 workshop Mad Science recherchewerk_1024

Maak kennis met de wereld van detectives, rechercheurs en geheime agenten.Bij dit onderzoek heb je al je zintuigen nodig, want je gaat leren heel goed te observeren om zo een sporenonderzoek te ontrafelen. Kruip in de huid van een misdadiger en probeer handschriften te vervalsen,terwijl anderen als een echte rechercheur aan het werk gaan bij het analyseren van het plaats delict.

Workshop Mad Science: Recherchewerk
zaterdag 17 juni
15.30-16.30 uur
Aalsmeer

6 t/m 12 jaar

prijs €10,-
pashouders €7,50

tickets

let op: beperkt aantal plaatsen dus wees er snel bij