ZOEKEN:
Agenda-kaartverkoop
Actuele agenda
Bart de Koning - we are data | veiligheid & privacy

bartdekoning foto-reinoudvanleeuwen_275

Vanavond zit u op het puntje van uw stoel tijdens de lezing van onderzoeksjournalist Bart de Koning, waarin hij onthult hoe het ervoor staat met de veiligheid & privacy van u en uw gegevens.
Als geen ander heeft de Koning zich verdiept in het onderwerp van de 'online surveillance in Nederland'.

'Politiek en media zijn geobsedeerd door misdaad, terwijl Nederland veiliger is dan ooit. Ik onderzoek de werkelijkheid achter de plannen.'

Hete hangijzers in dit debat zijn ontwikkelingen als: de uitwisseling van passagiersgegevens, elektronische patiëntendossiers, de OV-chipkaart en de alom tegenwoordige camera's.
In het eerste deel van deze avond geeft Bart een lezing waarin hij de werkelijkheid achter deze (schijn)veiligheid laat zien, en talloze voorbeelden aan bod komen uit de boeken die hij hierover schreef. Na de pauze met een drankje kunt u samen in debat aan de hand van 10 pittige stellingen die Bart heeft opgesteld. Discussieer mee en test uw kennis!

Bart de Koning- we are data | veiligheid & privacy  
donderdag 29 juni
20:00 – 21:30
Stadsplein

€7,50 voor pashouders – normaal €12,50
inclusief drankje en proefabonnement op
De Correspondenttickets

Over de auteur

 
Afstappen!

afstappen tour de france

Wielerfans opgelet! De Bibliotheek Uithoorn staat van 1 t/m 23 juli in het teken van de Tour de France. 

Stap gerust even af wanneer u langs ons fietst in Uithoorn.

 

De bibliotheek wordt aangekleed in Tour outfit. Er ligt een speciale collectie van wielerboeken. Het biedt je de kans gelijkgestemden te ontmoeten en anderen te enthousiasmeren voor de Tour.

 

De opening is vrijdagavond 30 juni van 18:00 tot 20:00 uur

Op een mooie dag passeren vele wielrenners de nieuwe locatie van de Bibliotheek Uithoorn, Dorpsstraat 43, naast fietsenmaker Van der Schaft. Niet zo vreemd, want het pand ligt op een mooie route loopt langs de Amstel en ook op het parkoers van de ronde van Uithoorn. Een mooie aanleiding voor ons om juli in het teken te plaatsen van de Tour en wielrennen in het algemeen.

 Geniet u ook nog na van de prachtige overwinning van Tom Dumoulin in de Giro? En voelt u de vraag kriebelen: wat is er dit jaar mogelijk ‘voor ons’ in de Tour? Van de Nederlandse deelnemers Robert Gesink en Bauke Mollema wordt gezegd dat zij dit jaar niet voor het klassement gaan rijden, maar zich richten op ritzeges. Minder spannend wordt het er natuurlijk niet om.

In Bibliotheek Uithoorn zetten we iedere dag Radio 1 aan. Kom (samen) luisteren, snuffelen door de speciale wielercollectie, een verkwikkend drankje drinken en gelijkgestemden ontmoeten. U bent van harte welkom! 

Voorlezen op een Spinner (i.s.m. Rick FM)
Kom voorlezen op een spinner uit je favoriete wielerboek. Ooit een boek gelezen op de fiets? Hoe zou dat zijn? Grijp nu je kans! Je voordracht wordt opgenomen en gestuurd naar RickFM die een selectie van de inzendingen tijdens de Tour uitzendt op maandag t/m vrijdag tussen 5-6 tijdens het programma Infodirect.

vr 30 juni 18:00-20:00
vr 7 juli 14:00-16:00
vr 14 juli 14:00-16:00

Met speciale dank aan Fysiotherapie de Jong en PLUX Uithoorn

Let op: hou deze pagina in de gaten, want aan extra activiteiten wordt gewerkt.  

 

 
Mini Robot Playground: maak kennis met robotica, techniek en programmeren

Mini Robot Playground 275Plezier, nieuwsgierigheid en vindingrijkheid!

Tijdens de Mini Robot Playground zijn er super gave robots van Robotwise in de bibliotheek. Maak kennis met de Blue-bot, Dash, Ozobot, LEGO WeDo 2.0 en nog veel meer! Mini staat in dit geval niet voor de breedte van het aanbod aan robots, maar voor de lengte van je bezoek. Er zijn drie sessies van een uur, zodat veel kinderen de gelegenheid hebben om met de robots kennis te maken.

Schrijf je in voor één van de sessies en je mag zelf kiezen met welke robot (of programmeer opdracht) je aan de gang wilt gaan. Een super coole manier om spelenderwijs te ontdekken en te leren over technologie, robotica en programmeren! Kennis van programmeren is NIET nodig.

Deze Mini Robot Playground organiseert de Bibliotheek Amstelland in samenwerking met RobotWise.

Benieuwd naar wat je mag verwachten?
Op Youtube staat een leuk filmpje over RobotWise Robot Playground.  

Mini Robot Playground logo_275

Mini Robot Playground
zondag 16 juli
Stadsplein

13.30 – 14.30 uur Sessie 1
Prijs: €7,50
TICKET

14.30 – 15.30 uur Sessie 2
Prijs: €7,50
TICKET

15.30-16.30 uur Sessie 3
Prijs: €7,50
TICKET

De Mini Robot Playground is geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar.
Ben je tussen de 5 en 8 jaar dan is het slim om een ouder/begeleider mee te nemen voor wat extra hulp

 

 
CineKid: apps voor (jonge) kinderen

cinekid applap_logo_faWat weet u van spelletjes voor kinderen op de tablet en/of telefoon? En hoe kiest u wat de kinderen mogen spelen? Legt u de keus voor een spel bij uw kind of houdt u liever enig toezicht? Als we uitgaan van het laatste, dan herkent u vast dat het aanbod overweldigend is. Iedere dag komen er vele nieuwe apps beschikbaar voor kinderen. Ze zijn van uiteenlopende kwaliteit en soms met een agressief verdienmodel. Maar binnen het aanbod zijn er ook hele goede, kindvriendelijke apps die op allerlei manieren bijdragen aan de emotionele, fysieke, cognitieve en artistieke ontwikkeling van een kind. De vraag is dus: hoe die te vinden?

Onze partner voor deze avond is Cinekid. Zij hebben i.s.m. de Universiteit van Amsterdam het AppLab ontwikkeld, waarbij app-bouwers, critici en onderzoekers uit de hele wereld zijn geïnterviewd en vakliteratuur is geraadpleegd over hoe kinderen omgaan met apps. In deze app worden maandelijks nieuwe apps aan leeftijd gekoppeld en van categorie, thema en een recensie voorzien. Het is een curatie-app bedoeld om ouders, leerkrachten en begeleiders te helpen om mooie, zinnenstrelende, originele, artistieke, poëtische, slimme en rare apps te vinden. Onderaan vind u meer informatie over deze app.

Vanavond krijgt u tijdens deze informatiebijeenkomst, aan de hand van de theoretische achtergrond en bijzondere voorbeelden van mooie apps getoond door CineKid, een inspirerend beeld van het aanbod aan kinderapps. Ook zal er ruimte zijn om ervaringen te delen met de aanwezigen en kan iedereen zijn eigen visie vormen. Niet onbelangrijk... na een uurtje gaat u naar huis met nieuwe spelletjes waar uw kind(eren) enthousiast over zullen zijn en u een goed gevoel bij zult hebben.

CineKid: Informatiebijeenkomst apps voor (jonge) kinderen
Voor ouders en verzorgers van kinderen tussen 2 en 18 jaar.

dinsdag 18 juli

19:30- 20:30
Bibliotheek Stadsplein

Toegang €5,-
Pashouders gratis
Reserveer een kaartje

tickets

Tip: Neem uw eigen tablet mee zodat u direct de voor u interessante spellen kunt installeren.

 
Workshop 3D design voor kinderen

3D printen - Rada 3D logo deel rood 275Geïnteresseerd in 3D design? Mis deze workshop dan niet!

Joury van Rada3D leert je tekenen in drie dimensies! Met behulp van een tekenprogramma op de computer maak je een 3D-tekening en print hem vervolgens uit met de 3D-printer. En wil je nog iets aan je ontwerp veranderen dan kan dat prima, want je kunt dit tekenprogramma ook thuis installeren om verder aan te werken. Zo ben je helemaal voorbereid om je eigen ontwerp op een 3D-printer te (laten) printen!

Meld je snel aan want er is maar een beperkt aantal plaatsen.

 

Workshop 3D design voor kinderen
maandag 24 juli
11.00-13.00 uur
Stadsplein

Leeftijd: 8 t/m 14 jaar

Kaartje €15,-
Pashouders €10,-

tickets

let op: beperkt aantal plaatsen dus wees er snel bij i.s.m. Rada3D

 
Mad science zomerkamp: Freaky (juli)

Algemeen Mad Science kleine uitvinder 275Geen dag is hetzelfde bij het FREAKY programma. Speel een spion, met geheime codes en stiekeme snufjes. Los een misdrijf op als een rechercheur, door bewijsstukken te onderzoeken. Zie ze vliegen na een dag over luchtvaart, en leer over robots door kennis te maken met coderen. Ga aan de slag als een echte wetenschapper tijdens een te gekke week vol activiteiten, ontspanning en experimenten!

Kortom, een week vol spanning, avontuur en lekker buitenspelen met nieuwe vrienden. Ben je er klaar voor?
Kijk in het digitaal magazine voor meer informatie en veelgestelde vragen

Mad science zomerkamp: Freaky

ma 24 t/m do 27 juli
Brengen vanaf 9.00
en ophalen tot 16.00 uur

Stadsplein

7 t/m 11 jaar

Meer info en inschrijven: https://inschrijven.mad-science.nl/

Kosten: €175,- voor 4 dagen - De prijs is inclusief lunch, materiaal, echte labjas en leuke thuisproefjes

 
Maak je eigen zomerboekje met Writereader

WRITEREADERMaak, deel én publiceer online jouw eigen boek met Writereader, dé winnaar van het internationale innovatieprogramma Renew the Book 2017 voor startups!

Altijd al het hoofdpersonage willen zijn in je eigen verhaal? Welke avonturen beleeft  jouw lievelingsknuffel in de bibliotheek?  Neem je lievelingsknuffel (of speelgoed) mee zodat je direct foto’s kunt maken en gebruiken voor in je boek. Of ga aan de slag met een van de thema’s uit de Writereader beeldenbank zoals sprookjes, de ruimte of Sesamstraat.

Deze middag kan je niet alleen online je eigen boek schrijven en versieren met eigen foto’s of mooie plaatjes, jouw boek wordt ook direct online gepubliceerd zodat ook andere auteurs kunnen genieten van jouw prachtige verhaal! Na afloop krijg je een geprint exemplaar mee naar huis. Nog niet klaar? Geen paniek, online kan je gewoon verder werken aan je verhaal.

Stadsplein

14.00 - 14.45 uur      

TICKET

15.15 - 16.00 uur      

TICKET

 Prijs: €2,50

 
Workshop 3D design voor kinderen

3D printen - Rada 3D logo deel rood 275Geïnteresseerd in 3D design? Mis deze workshop dan niet!

Joury van Rada3D leert je tekenen in drie dimensies! Met behulp van een tekenprogramma op de computer maak je een 3D-tekening en print hem vervolgens uit met de 3D-printer. En wil je nog iets aan je ontwerp veranderen dan kan dat prima, want je kunt dit tekenprogramma ook thuis installeren om verder aan te werken. Zo ben je helemaal voorbereid om je eigen ontwerp op een 3D-printer te (laten) printen!

Meld je snel aan want er is maar een beperkt aantal plaatsen.

 

Workshop 3D design voor kinderen
maandag 21 augustus
11.00-13.00 uur
Stadsplein

Leeftijd: 8 t/m 14 jaar

Kaartje €15,-
Pashouders €10,-

tickets

let op: beperkt aantal plaatsen dus wees er snel bij i.s.m. Rada3D

 
Mini Robot Playground: maak kennis met robotica, techniek en programmeren

Mini Robot Playground 275LET OP: de Mini Robot Playground is verplaatsts van woensdag 23 augustus naar donderdag 31 augustus

Plezier, nieuwsgierigheid en vindingrijkheid!

Tijdens de Robot Playground zijn er super gave robots van Robotwise in de bibliotheek. Maak kennis met de Blue-bot, Dash, Ozobot, LEGO WeDo 2.0 en nog veel meer! Tijdens deze Robot Playground mag je zelf kiezen met welke robot (of programmeer opdracht) je aan de gang wilt gaan. Een super coole manier om spelenderwijs te ontdekken en te leren over technologie, robotica en programmeren! Kennis van programmeren is NIET nodig.

Deze Robot Playground organiseert de Bibliotheek Amstelland in samenwerking met RobotWise. 

Mini Robot Playground logo_275

Mini Robot Playground
LET OP: donderdag 31 augustus

Stadsplein

13.30 – 14.30 uur Sessie 1
Prijs: €7,50
TICKET

14.30 – 15.30 uur Sessie 2
Prijs: €7,50
TICKET

15.30-16.30 uur Sessie 3
Prijs: €7,50
TICKET

Ben je tussen de 5 en 8 jaar dan is het slim om een ouder/begeleider mee te nemen voor wat extra hulp

 

 
Mad science zomerkamp: Freaky (augustus)

Algemeen Mad Science kleine uitvinder 275Geen dag is hetzelfde bij het FREAKY programma. Speel een spion, met geheime codes en stiekeme snufjes. Los een misdrijf op als een rechercheur, door bewijsstukken te onderzoeken. Zie ze vliegen na een dag over luchtvaart, en leer over robots door kennis te maken met coderen. Ga aan de slag als een echte wetenschapper tijdens een te gekke week vol activiteiten, ontspanning en experimenten!

Kortom, een week vol spanning, avontuur en lekker buitenspelen met nieuwe vrienden. Ben je er klaar voor?
Kijk in het digitaal magazine voor meer informatie en veelgestelde vragen

 

Mad science zomerkamp: Freaky

ma 28 t/m 31 aug
Brengen vanaf 9.00
en ophalen tot 16.00 uur

Stadsplein

7 t/m 11 jaar

Meer info en inschrijven: https://inschrijven.mad-science.nl/

Kosten: €175,- voor 4 dagen - De prijs is inclusief lunch, materiaal, echte labjas en leuke thuisproefjes

 
Tweedaagse workshop: Beter omgaan met stress

Voor meer rust in je hoofdscrabble stress

Deze workshop is bedoeld voor volwassenen die in deze stressvolle tijd op zoek zijn naar meer rust in hun hoofd Ervaar je, net als vele anderen, regelmatig spanning of stress in het dagelijks leven? Druk, druk, druk. Niet alleen op je werk maar ook in je vrije tijd. Je wilt optimaal presteren in je werk, thuis alles op rolletjes laten lopen, leuke sociale contacten onderhouden en vooral 24 uur per dag bereikbaar zijn. Het gevoel van altijd maar ‘moeten’ zorgt voor veel onrust. Ook omstandigheden als echtscheiding, ziekte, verlies van een dierbare of mantelzorg leveren extra stress op.  De eerste signalen van te veel stress uiten zich vaak in klachten als: slecht slapen, piekeren, concentratieproblemen, hoofdpijn, maag- en darmklachten maar ook snel geïrriteerd zijn.

Leer tijdens deze workshop om stress en stressfactoren beter te hanteren, je grenzen eerder aan te geven en hoe je omgaat met emoties als angst, boosheid en verdriet zodat ze je niet meer in de weg zitten. Je krijgt praktische handvatten om meer rust en ruimte voor jezelf te creëren en hoe je jouw persoonlijke effectiviteit verbetert.

De Bibliotheek Amstelland organiseert de workshop in samenwerking met de Ruimtewinner en  Mantelzorg & Meer

Tweedaagse workshop: Beter omgaan met stress
Vrijdag 15 september
Vrijdag 29 september

Tijd: 10:30 - 12:30 uur

Locatie: Stadsplein

Prijs
Leden: €25,-
Niet-leden: €32,50,-

TICKET